Eli Cha amia kohti lähdettiin  torstaina heti koulun jälkeen. Linja-autoasemalle matka kesti noin tunnin kun taksi juuttui iltapäiväruuhkaan. Isolta asemalta löydettiin lipunmyynti ja ostettiin matkat Hua hiniin. Maksamisen jälkeen selvisi, että täällä on kolmea erilaista bussityyppiä. Valtion bussi johon me lunastimme liput. V.I.P -bussi, jossa on parempi palvelu sekä isommat oleskelutilat. Kolmatta bussia en muista kuollaksenikaan.

Asemalla kuultiin ensimmäistä kertaa kun thaimaan kansallislaulu soi. Sitä soitetaan täällä joka päivä klo 8.00 ja 18.00. Kansallislaulun ajaksi noustaan aina seisomaan ja jos ollaan liikkeessä niin pysähdytään kunnioittamaan sitä. Musiikkihetki tuntui aika hassulta sillä kaikki tosiaan pysähtyivät ja nousivat seisomaan. Musiikin lakattua kaikki taas jatkui samaan hektiseen malliin. Saimme toki hiukan katseita kun emme heti älynneet mikä fanfaari kaiuttimista alkoi pauhaamaan.

Valtion bussi oli tosiaan hyvin vaatimaton mutta ilmastointi onneksi toimi. Matka Cha amiin kesti noin 2 tuntia ja meno oli jo tuttuun tapaan kovaa ja kuoppaista. Bussi jätti meidät tien varteen ja jatko matkaansa kohti Hua hiniä. Kadulla olevista paikallista kukaan ei tuntunut puhuvan englantia ja kenelläkään ei ollut hajua missä suunnassa hotelli mahtaisi olla. Lopulta yksi nainen huonolla englanninkielellä opasti meidät hotellille. Hän jopa järjesti meille lava-autokuljetuksen sillä tavalla että auto vie meidät ensin ravintolaan syömään, jonka jälkeen hotellille.

Nopean ruokailun jälkeen päästiin hotellille, josta kaikki olivat jo pelänneet pahinta. Hotelli yllätti kuitenkin erittäin positiivisesti. Se sijaitsi rantatiellä, se oli erittäin puhdas ja huoneet huomattavasti hienompia mitä esimerkiksi tämänhetkiset asumuksemme. Lisäksi huoneista löytyi puhtaat pyyhkeet ja vettä. Huoneet myös siivottiin joka päivä. Torstaista-sunnuntai asuminen maksoi yhteensä 11€. Aamupalaa huonehintaan ei kuulunut mutta alakerran ravintolasta sai sitäkin eurolla.

Cha am oli siitä mukava lomakohde että siellä ei juurikaan näkynyt muita turisteja. Paikallisia sitäkin enemmän. Rantatiellä kulki jatkuvasti V.I.P. busseja tuoden lisää kotimaanmatkailijoita. Suomalaiset opiskelijat olivatkin paikallisille varsinainen nähtävyys. Yksi päivä käveltiin rantaa pitkin kuuden hengen ryhmänä. Noin 200 metrin matkan aikana pysähdyimme kolme kertaa kun paikalliset halusivat ottaa yhteiskuvia... Koko kävelyn ajan ne, jotka eivät uskaltaneet tulla kysymään saako kuvat, kuvasivat kauempaa.

1362320.jpg

Aurinko alkaa laskemaan ^^

Söimme Cha amissa matkan tähän mennessä kalleimman ateriamme. Yhdessä ravintolassa pippuripihvit maksoivat 4 euroa. Tuohon hintaan sisältyi kuitenkin jo vesi ja hedelmiä jälkiruoaksi. Yleensäkin kaikki ei paikallinen ruoka maksaa hiukan enemmän kuin paikallinen.

Niin joo ja kävin ensimmäistä kertaa elämässäni hierojalla. Thai-hieronta maksoi noin 4€. Hieronta itsessään oli melkoista äheltämistä ja säheltämistä ja tuntui lähinnä siltä, että hieroja yrittää puristaa joka ikistä kohtaa vartalossa. Mutta todella hyvä kokemus kuitenkin esimerkiksi hyvien venytyksien puolesta. Hieroja hieman ihmetteli kun meinasin revetä täysillä nauramaan tämän läpsiessä selkääni. Lähinnä tuossa huvitti ajatus siitä mitä muut kuvittelivat minulle tapahtuvan sermin takana odottaessaan.

Viikonloppu meni aivan yhdessä hujauksessa ja aurinkoa palvoessa. Hotellin henkilökunta oli todella mukavaa ja sympaattista. Kun esimerkiksi kysyttiin tietä linja-autoasemalle niin yhden työntekijän tyttö lähti saattamaan meitä oikeaan paikkaan.

Tulomatka tultiin myös tuolla valtion mahtavalla bussilla. Tällä kertaa matka maksoi hiukan enemmän mutta autossa oli lentoemäntää muistuttava nainen joka ohjasi oikeille paikoille ja jakoi matkan aikana vettä. Tullessa matkankesto oli 4,5 tuntia liikenneruuhkien takia. Bussissa istuessa nähtiin matkan ensimmäinen apina ja kuinka kahta lehmää kuljetetaan lava-autolla.

Paluu arkeen oli taas paskamainen sillä meidän kämpän oli kansoittanu hyttyset. Ostettiin kuitenkin jo myrkkyä että jospa se tepsisi.

Oikein hyvää syntymäpäivää äitille ja isälle !!!! =)=)