Se siitä ahkerammasta kirjoittelusta.. Mutta eipä hirveästi ole ohjelmaa nyt ollutkaan josta olis kirjotettavaa löytynyt.

Viime viikolla vierailtiin Thaimaan arvostetuimmassa, vanhimmassa ja kalleimmassa hotellissa. Ulkona hotellin tasosta kertoi Louis Vuittonin merkkiliike sekä kyltti joka kielsi paikan reppureissaajilta sekä hihattomissa paidoissa tai shortseissa kulkevilta matkustajilta. Pihalla oli myös ilmeisesti jonkinlainen pysäköintipalvelu. Sisällä olikin sitten henkilökuntaa joka toimintaan. Ovella vastassa oli noin kolme henkeä toivottamassa tervetulleeksi. Vastaanototossa oli eri tiskinsä sisäänkirjoittautumiselle, uloskirjoittautumiselle, raha-asioille, postille ja ties mille.. Jokaisessa näissä pisteissä oli vähintään kaksi työntekijää pyörimässä. Naisten wc-tiloissa oli vissiin henkilö ojentamassa pyyhettä käsien pesun jälkeen. Miesten vessan vastaava työntekijä oli ilmeisesti kahvitauolla sillä minulta jäi tuo ammattikunnan edustaja näkemättä. Käsipyyhkeet oli kuitenkin thaimaalaiseen tapaan viikattu tiettyyn asetelmaan tarjottimelle. Itse hotellikierros kesti osaltamme ehkä 7 minuuttia sillä hotellin edustajalla oli kiire kokoukseen. Ihmeellistä että täällä olisi jollakin kiire jonnekkin kun tuntuu, että aikatauluista ei ikään pidetä kiinni tai niistä ei välitetä. Ne pari huonetta, jotka näimme sisälsivät kaiken mahdollisen mitä hotellihuoneesta saattaa keksiä löytävänsäkään. Oli tulostimet ja faksit ja kotiteatterit ja pukeutumishuoneet ja näköalat ja ja ja... Minibaarista joku kertoi löytäneensä juomien lisäksi särkylääkkeitä ja vitamiineja ym.. Yhden yön hinta tavallisessa huoneessa oli muistaakseni noin 800€, eli täällä tuohon hintaan pitääkin sisältyä luksusta. Kierroksen jälkeen menimme kahville alakerran ulkoilma terassille. Nuukuus iski listan nähtyämme ja tyydyinkin pelkkään kahviin josta maksoin palvelumaksun kanssa noin 4€ mikä on maan hintatasoon nähden aivan älyttömän paljon. Terassilla oli kuitenkin aamupalalla lisäksemme aivan tavallisen näköistä porukkaa. Perheitä ja hieman varttuneempia asiakkaita tosin. Bongasimme myös julkkiksen, joka oli Dallasin Sue Elleniä näytellyt henkilö tai sitten joku muu sarjan naisnäyttelijöistä mutta joka tapauksessa Dallasista... Hotelli on koulumme opettajien mukaan Thaimaahan matkustavien julkkisten suosiossa.

1448773.jpg

Kyltti^^

Hotellivierailu olikin sitten kouluviikon kohokohta. Viikonlopuksi päätimme jäädä Bangkokiin säästelemään rahoja ja tehostamaan rusketusta koulun altaalle. Perjantai-iltana käytiin elokuvissa ja sitä ennen oli tietty päästävä mäkkärille syömään. Pettymys oli suuri kun super big macini juoma ei ollutkaan edellisessä ravintolassa saatua 0,7l vastaavaa kokoa. Elokuvissa käytiin katsomassa Tommy Lee Jonesin tähdittämä elokuva In the valley of Elah, joka oli ihan ok leffa. Hiukan surullinen ja synkkä mutta aivan katsottava. Elokuvateatterissa oli myös rahalla saa -meininki hyvin esillä. Normaaleilla istuimilla tavallisessa salissa elokuva maksaa noin 2€. Meidän näytös sattui kuitenkin olemaan hiukan paremmassa salissa ja elokuvasta joutui pulittamaan 3€. Istuimet olivat kuitenkin tässä salissa nojatuolimalliset, jaloille oli tilaa riittävästi jopa länsimaalaiselle. Salissa oli paikkoja ehkä 30 hengelle eli jokainen varmasti pääsi sopivalle etäisyydelle valkokankaasta. Noiden salien lisäksi oli vielä käytössä yksi sali jossa elokuvan katselusta saa maksaa noin 5€. Tuohon hintaan saa sähköllä toimivan nojatuolin, huovan, sekä ilmaisen juoman ja popcornit. Näihin kahteen jälkimmäisiin saleihin molempiin oli oma sisäänkäyntinsä ja oma odottelutilansa. Itse elokuvaa odoteltaessa mainoksia tuli noin puolituntia varsinaisen elokuvan alkua. Mainosten jälkeen tulee myös kunnianosoitus kuninkaalle. Video jossa ylistetään kuninkaan hyvyyttä ja taustalla soi ilmeisesti kansallishymni. Tuon videon ajan katsomossa seistään ja ollaan hiljaa. Tuosta tavasta olimme onneksi kuulleet eräältä ohjaajistamme ja vältyimme nololta tilanteelta.

Lauantai-illan ohjelmaan kuului keilaus. Muistin, että olin joskus tykännyt keilauksesta mutta en kokenutkaan sitä harrastusta niin huvittavaksi kuin kuvittelin. Saattaa johtua myös siitä, että olin siinä tajuttoman huono. Keilahallissa ei sinällään ollut mitään erikoista tai suomesta poikkeavaa. Lähinnä siinä oli erikoista poikkeuksellisen kallis hinta mikä oli muistaakseni noin 5€. Eipä tarvitse mennä toista kertaa. Ennen keilausta käytiin syömässä sellaisessa jenkkiketjuravintolassa kuin Sizzler, joka osoittautui aivan mahtavaksi paikaksi. Ruoka ei itsessään ollut mitenkään ihmeellistä ja muutenkin se oli vähän kallista mutta kaikkiin annoksiin kuului aivan älyttömän laaja salaattipöytä ja jälkiruoaksi vaahtoja, hyytelö ja hedelmiä. Pakko käydä toistamiseen ennen Suomeen paluuta..

1448772.jpg

Asento on tärkein ^^

Koulussa alkaa ensimmäinen periodi lähestymään loppuaan. Tällä viikolla on jäljellä vaan huominen tiistai ja ylihuominen keskiviikko. Niiden jälkeen onkin sitten vapaata ensi viikon tiistaihin asti jolloin ensimmäinen tentti edessä. Ollaan varattu keskiviikosta maanantaihin hostelli Sha Amista. Mukava päästä rannalle loikoilemaan ja mereen uimaan. Aika on mennyt aivan tosi nopeasti kun alkaa ajattelemaan. Perjantaina tuli täyteen kuukausi täällä. Kohta ollaan jo puolessa välissä. Tämän viikon jälkeen koulupäiviä ei ole jäljellä enää kuin 15!! Kohta ollaankin taas takaisin Suomessa ja tuntuu ettei ole ehtinyt ruskettumaankaan juuri ollenkaan =)

Eiköhän tässä taas tärkeimmät kuulumiset kuluneelta viikolta.. Kirjoittelen varmaan sitten seuraavan kerran Sha amin reissun jälkeen.