Nyt on alkanut olemaan kovin tylsää. Illat on olleet pitkiä kun koulu loppuu neljältä ja aktiviteetteja on vähänlaisesti tarjolla. Oonkin koittanut alkaa kirjottelemaan raporttia vaihdosta, jotta saa ajan käytettyä edes jotenkin hyödyllisesti.


Songkranin eli uuden vuoden aikaan vapaata olikin sitten kaksi viikkoa joista toinen vietettiin Bangkokin ihmispaljoudessa ja toinen matkustellen. Keskiviikkona puolitoista viikkoa sitten otettiin suunnaksi Pattaya ja kulkuvälineeksi bussi. Pattayalle matkaa Bangkokista on pari tuntia, joten perillä oltiin jo aamupäivästä. Oltiin kuultu Pattayasta negatiivista juttua muilta siellä käyneiltä suomalaisopiskelijoilta mutta halusimme kuitenkin itse kokea kaiken sen "kauheuden". Bussiasemalle päästyämme olimme vielä ihan positiivisin mielin odottamassa paikan tarjontaa. Otimme avolavataksin rantakadulle, josta tarkoituksemme oli etsiä vapaita hostelleja. Songkranin juhlinta ei Pattayalla kuitenkaan ollut vielä loppunut ja saimme muutamaan otteeseen kylmää vettä niskaamme. Se mikä edellisenä viikonloppuna oli hauskaa, oli nyt suunnattoman vittumaista. Vitutusta maksimoi se, että vettä heitteli lähinnä känniset länsimaalaiset turistit. Jäimme kuitenkin talsimaan rantakatua matkaoppaan suosittelemien hostellien toivossa. Rantakadulla oli laaja palvelutarjonta. Sieltä löytyi kauppoja, jotka myivät tavaraa "merkki"vaatteista "merkki"elektroniikkaan ja pornoon. Ravintoloita, jotka tarjosivat tuotteita juomista prostituoituihin. Hierontaliikkeitä ja tottakai pukuompelijoita. Osassa ravintoloita ja klubeja tuntui olevan täysi meno päällä jo aamukymmeneltä. Palveluiden tarjoajien lisäksi paikassa ei näkynyt muita kuin länsimaalaisia turisteja mitä en ihmettele yhtään sillä paikalliset tuskin Pattayalla viihtyvät. Me viihdyimme kaksi tuntia. Viimeinen tikki oli, kun pääsimme kohtaan jossa piti olla suomalaisen omistajan pitämä quest house, löytyi paikasta pelkät hostellin rauniot. Pattaya on hyvä esimerkki paikasta, jossa turismi on mennyt yli hyvän maun. Ennen kiva lomakohde on massaturismin myötä muuttunut paskaiseksi bordellikaupungiksi. Tämä on tietysti vain oma mielipiteeni ja osa suomalaisryhmämme jäsenistäkin tunnusti viihtyvänsä Pattayalla. Itse en paikkaa kuintenkaan suosittele kenellekkään. Pattayalta päätettiin lähteä toistamiseen kohti Koh sametia jonne kulku tapahtuu Phan peen (kirjoitusasusta en ole varma) satamasta. Matka Pattayalta Phan peelle kesti sen verran kauan, että jouduimme jäädä yöksi odottelemaan Koh sametin lauttoja. Phan peessa yövyttiin hostellissa, jonka omistaja oli asunut vähän aikaa Suomessa. Oli niin mukava nainen, että järjesti meille kuljetuksen Koh sametin –saarelle ja vielä taksikyydin satamaan ilman erillisiä kuluja. Koh samet tarjosi juuri sitä mitä lähdimme hakemaankin eli rauhaa ja paria astetta tummempaa ihoa. Majoituimme bungalowiin , jossa oli kaksi parisänkyä ja ekstrapatja. Patja oli kuitenkin niin kova, että sängyt lyötiin yhteen ja viisi henkeä lepäsi huvittavasti samassa rivissä. Viikonloppu meni kuintekin erinomaisesti ja yksi sateinen päiväkin meni elokuvakanavaa tuijottaessa.


Takaisin Bangkokiin palattiin lauantaina ja sunnuntaina lähinnä vaan oltiin ja käytiin leffassa katsomassa Super hero movie (tosi surkea). Maanantaina sitten palattiin hikoilemaan koulun penkille. Kävin maanantaina paikkailemassa edellisen "parturin" käden jälkeä. Oikeassa parturissa täällä leikkaus kesti tunnin ja hintaa leikkaukselle tuli kolme euroa. Hiukset pestiin ennen ja jälkeen leikkauksen ja operaatioon osallistui yhteensä kolme henkeä. Yksi pesi hiukset, yksi kuivasi ja yksi leikkasi ja muotoili. Tällä kertaa olin tyytyväisempi lopputulokseen vaikka ei aivan näyttämääni mallia vastannut.


Muuten kouluviikko onkin sitten mennyt erilaisilla yritysvierailuilla. Hauska sattuma tapahtui kun oltiin paperimerssuilla käymässä, niin Suomesta oli edustettuna yli 15 yritystä. Edustajat olivat kovin ihmeissään kun paikalle saapui 30 suomalaista opiskelijaa haastattelemaan heitä. Tällä viikolla noilla yritysvierailuilla koulun on tarjonnut meille lounaat. Meitä on kovasti ihmetyttänyt kuinka tärkeinä vieraina meitä pidetään. Ruokailutilanteessa ravintolapäällikkö on tullut kertomaan meille millaisen menun meille on valinnut ja mitä mausteita mihinkin annokseen on käytetty. Lisäksi päällikkö on hermostuneena kiertänyt meitä ja varmistanut, että kaikki on hyvin ja ruoka maistuu, kerännyt lautasia ja komennellut tarjoilijoita kaatamaan juomia ym. Täällä opiskelijoita pidetään suuremmassa arvossa ehkäpä siitä johtuen, että he ovat tulevaisuuden johtajia sillä koulutus on hyvän suvun lisäksi arvostettu asia.


1507026.jpg

Norsut, pahoinpitelijäkuskit ja matkustajat


Perjantaina lähdettiin viikonloppureissulle koulun järjestämänä Kanchanaburiin. Perjantain ohjelmaan kuului norsuilla ratsastusta –säälitti pieniä kun kuskit hakkas niitä vasaralla päähän- sekä vierailu Kwai-joen sillalla ja hautausmaalla. Lautantaina patikoitiin viidakossa kuuluisan vesiputouksen eri tasoilla. Kahden kuukauden liikkumattomuuden jälkeen muutaman kilometrin vaikeakulkuinen viidakkoretki tuntui kuolemalta mutta uinti vesiputouksen kylmässä vedessä virkisti kummasti. Sunnuntaina ohjelmassa oli vierailu vankien rakentamalla rautatiellä sekä vankien asuttamassa luolassa. Mielenkiintoisia ja historiallisesti merkittäviä kohteita joiden tarinoista ei ole hajuakaan ja päätinkin, että Suomessa katson leffan, joka kertoo sen aikaisista tapahtumista. Rautatien jälkeen vierailtiin tiikeritemppelissä, jossa oli mahdollisuus ottaa kuvia itsestään tiikerien kanssa. Opas väitti tiikerien nukkuvan ilmaston takia mutta epäilemme, että jokainen niistä oli huumattu. Tuhannella bhatilla eli noin 20 eurolla olis saanut kuvan tiikerin pää sylissä. Tiikeritemppelin yhteydessä oli eläintarha thaimaan malliin jossa eläimet liikkuivat vapaasti ihmisten keskellä puistoalueella. Eläimiä ei ollut kovin montaa erilaista mutta silti paras eläintarha missä olen käynyt.


1507033.jpg

Kwai-joelta


Koulua on jäljellä enää yksi päivä!! Huominen hikoillaan vielä koulun penkillä ja keskiviikkona käydään yritysvierailulla paikallisella oluttehtaalla ja torstai onkin sitten vappu ja perjantaina lennetään kohti Krabia! Ketään porukasta ei vaan enää huvittais lähteä Krabille sillä tuntuu, että jokainen paikka on suht samanlainen täällä. Meneepä aika ainakin nopeampaa. Ilmat on alkanu oleen nyt paljon sateisempia ja lähes joka päivä tulee vähän vettä ja ukkostaa. Odotellaan jo kovasti Suomen kesää, viileitä iltoja ja kaikkia niitä kotoisia ruokia.



1507021.jpg

Minä ja huumattu tiikeri

Mutta eiköhän tässä taas tärkeimmät.. Tänään jäljellä vajaa neljä viikkoa! Jej!! =)