Taas on viikko mennyt nopeasti ohi eikä ole ollut kauheasti aikaa kirjoitella. Mutta kaikenlaista on taas ehtinyt tehdä ja kokea. Ensimmäinen oikeasti mukava koulupäivä oli viime viikolla kun oltiin Spa-tunneilla laboratoriossa tekemässä hierontaöljyjä ja kuorintavoiteita.  Lähinnä työskentely oli sellaista, että me oppilaat yhdistelimme valmiiksi mitatut öljyt ja tuoksut toisiinsa ja pistimme pulloon ja tätä yksinkertaista toimenpidettä opettaja selvitti monta tuntia. Mutta olipa kuitenkin mukavaa vaihtelua kuollettavan pitkillä luennoilla istumiseen. Tuosta spa-opettajasta onkin pitänyt sanoa hauska juttu, joka sattui kun oltiin yritysvierailulla yhdessä kylpylässä. Pienen esitelmän jälkeen lähdettiin kiertämään paikkoja niin tuo opettaja tuli jokaiselle sanomaan, että älkää koskeko asiakkaisiin. Itselläni meni sitten kierros jatkuvaan repeilyyn. Muutenkin tuo opettaja pitää meitä hiukan tyhminä tai sitten itse ei käy aivan täysillä.


1448851.jpg

Laboratoriossa ^^

Kouluviikko päättyi keskiviikkona jooga-tunteihin, jonka jälkeen lähdettiin kohti Cha Amia. Tällä kertaa emme ottaneet bussia vaan päätimme kokeilla vaihtoehtoisesti pakettiautomatkustamista. Bangkokin keskustassa on kujia joiden varrella on miehiä puutarhapöytien takana myymässä matkoja ympäri Thaimaata. Pieni vaikeusaste oli löytää Cha Amiin menevä auto mutta lopulta hikisen etsinnän jälkeen oikea paikka löytyi. Toista kertaa en luultavasti paikkaan enää osaisi mutta eipä onneksi ole tarvettakaan. Autot lähtevät aina kun ne ovat täynnä ja länsimaalaisina ihmisinä tietysti moitimme matkustamon ahtautta. Mutta ilmastointi toimi ja kuski oli selvinpäin niin se riitti. Tunti oltiin oltu matkassa, kun kuski pysähtyi tankkaamaan. Autojen tankkaus on hyvinkin yleistä matkustajien ollessa kyydissä parinkin tunnin matkalla. Mikä toisinaan ärsyttää ettei niitä autoja voida tankata ennen matkaa. Huoltoasemalla oli noin neljän auton jono tankille mutta tankkaaminen tuntui kestävän ikuisuuden joka auton kohdalla. Vihdoin kun meidän vuoromme tuli niin bensapumppu lakkasi toimimasta. Tilanne olisi oikeasti pitänyt saada kuvattua sillä se oli niin koomista, kun kaikki käyvät vuorotellen ihmettelemässä, että mikäs siihen mittariin nyt tuli. Suomessa tällaisessa tilanteessa kuski olisi varmasti ajanut viereiselle asemalle, tankannut ja matka olisi jatkunut mutta ei Thaimaassa. Thaimaassa me istuimme ja odotimme niin kauan kunne pumppu taas toimi. Tämä kesti noin tunnin ja kuski vielä päätti sammuttaa auton bensan säästämiseksi jolloin lämpötila autossakin nousi erittäin hikiseksi. Silloin asia suututti mutta nyt asia lähinnä vaan huvittaa. Tämän tapainen toiminta on täällä hyvin tyypillistä. Jos jokin ei toimi niin sitä odotetaan niin kauan, että se taas toimii sillä kenelläkään ei ole kiire minnekkään. Loppumatka menikin sitten taas mainioisti oli mahtava päästä taas pitkästä aikaa meren rantaan.


1448856.jpg

Pranburi ^^

Cha Amilla ollessamme vietettiin yksi päivä Pranburissa, jonne Cha Amista matkaa oli tunnin verran. Pranburi on ilmeisesti kansallispuistoaluetta ja siksi varsin hiljaista. Joka tapauksessa pääsimme ottamaan aurinkoa täysin autiolle rannalle, joka tuntui jatkuvan loputtomiin. Päivä oli hieno ja kuuma ja sainkin kuoria naamani irti liian vähäisen rasvauksen takia.


1362326.jpg

Kuva cha amista viime reissulta kun oli vähän sumuista (en ole kumpikaan kuvan henkilöistä) ^^

Päätin myös käydä Cha Amissa parturissa. Tuosta reissusta opin kantapään kautta sen, että jos menet kauneussalonkiin niin kannattaa kysyä, että: Osaatko leikata hiuksia? eikä: Leikkaatteko hiuksia? Epäilykset parturini ammattitaidosta heräsivät kun näin peilipöydällä lehden Hiustenleikkaus askel askeleelta ja kun parturin täti ei osannut koota trimmeriään. Hiukset kuitenkin lyhenivät, vaikkakin hiukan epätasaisesti kyllä. Lopputulos muistuttaa lähinnä samaa mitä Martina leikkasi Nikolle BB:ssä viime kaudella, eli korvanpäälliset ajellut ja muuten sitten pitkät päältä.


Sunnuntaina satoi vettä toista kertaa viiden viikon aikana ja päivä oli oikeasti mukavan viileää vaihtelua jatkuvaan paahtamiseen. Cha Amista palattiin maanantaina tällä kertaa turvalliseksi ja nopeaksi havaitulla bussilla. Taksimatka Bangkokin keskustasta tarjosi puolestaan jännitystä kun taksi heti lähtiessään ajoi päin pakettiauton kylkeä. Pienen välienselvittelyn jälkeen kuskien välillä matka jatkui kaikkien pitäessä tiukasti kiinni penkeistään. Läheltä piti –tilanteita matkalla oli törmäyksen jälkeen vielä neljä kun kuski vaihteli kaistaa vähän turhankin rohkeasti. Paluu kotiin oli kuitenkin taas rentouttava huolimatta vessan kansoittaneista hyttysistä.


1448797.jpg

Gekko ^^

Maanantaina nukkumaan mennessämme huomasin seinässämme gekon, josta halusin päästä välittömästi eroon sillä olin varma, että herään yöllä ja säikähdän sitä. Gekon ajaminen avoimesta parvekkeen ovesta oli kuitenkin varsin vaativaa puuhaa sillä se ei tuntunut haluavan lähteä. Lopulta se menikin niin vikkelästi ympäriinsä ettei löydetty enää minne se piiloutui. Outo haju mikä huoneessamme on ollut selvisi kun nostin sänkyäni ja paljastui että sängyn runko on homeessa. Outo haju mikä yövaatteissani siis on ollut on hometta. Nyt tiedän miltä home haisee, jos jollakin on epäilyksiä niin voin tulla haistelemaan. Home on ilmeisesti aika yleinen ongelma täällä ja moni talon asukkaista on sanonut vaatteiden homehtuneen kaappiin. Itse olen huolissani nahkatakistani:S homehtuuko nahka??

1448786.jpg

Home sweet home ^^

Mutta joo.. eiköhän tässä taas tärkeimmät viikon tapahtumista. Tänään alkoi viikon vapaa koulusta, kun viikonloppuna vietetään thaimaalaista uutta vuotta. Vuosi on täällä nyt 2551 ja viikonloppuna juhlitaan vuoden kuuminta aikaa veden merkeissä. Viikonloppuna on sallittua kastella kaikki tuntetemattomat ja tunnetut vedellä eli varmaan aika mielenkiintoinen ja erilainen viikonloppu tulossa.

Terveisiä kaikille !!! =)